Снимка: Булфото, архивПоуките от безпрецедентната ситуация с пандемията отново са потвърждение,

...
Снимка: Булфото, архивПоуките от безпрецедентната ситуация с пандемията отново са потвърждение,
Коментари Харесай

Захариева: Само с обединени усилия на нациите можем да излезем от пандемията по-силни

Снимка: Булфото, списък

Поуките от невижданата обстановка с пандемията отново са удостоверение, че единствено с обединени старания на нациите можем да излезем от нея по-силни и да с възстановим по-успешно, съобщи вицепремиерът  министър на външните работи Екатерина Захариева, която беше хазаин на тържествена гала по повод честването на 75-годишния празник от основаването на Организацията на обединените народи и 65 години от членството на страната ни в Организация на обединените нации на 26 юни в Министерство на външните работи, предава Българска телеграфна агенция.

Вече знаем, че заканите за здравето на хората не познават граници, географски ширини и националности, тестванията от пандемията не престават да са общи, а провокациите, с които се сблъскваме ще продължат и отсега нататък да образуват дневния ни ред, означи тя.

Церемонията стартира с осъществяване на химна на България и творбата " Химн на Организация на обединените нации " от оркестъра на Националната гвардейска част и с издигане на знамето на Организация на обединените нации.

Днес издигаме тържествено флага на Организация на обединените нации, под който за тези 75 години служиха над един милион мъже и дами в над 70 мироопазващи интервенции, съобщи Захариева. Тя означи, че реализирането на идеите на организацията повече от всеки път зависи от своевременните ни дейности и те ни карат да сплотяваме напъните си и да подаваме ръка един на различен.

Това е духът на двустранното съдействие, на мултилатерализма, олицетворяван от Организация на обединените нации и нейните 193 членки - единствената сплотяваща толкоз доста страни и нации, решени да градят дружно по-добър свят и бъдеще с мотото никой да не бъде изоставян, уточни външният ни министър.

Активното интернационално съдействие, учредено на правила и универсални полезности, е в основата на нашата сполучлива история до момента и небосвод, към който би трябвало да се стремим, акцентира тя. Захариева означи, че Министерство на външните работи започва тази година акция в поддръжка на мултилатерализма. Знамето на Организация на обединените нации ще се развява през цялата 2020 година в символ на поддръжка към организацията и нейните кардинални цели.

Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ в България, открои главните правила, заложени в устава на Организация на обединените нации, измежду които равните права на всички хора, зачитането на националното самоопределяне, потребността от спокойно разрешаване на разногласия. Тези полезности са в основата на интернационалните връзки, те са същината на мира, уточни Муита. Нашето общо предизвикателство е да се оправим доста по-добре в отстояването на полезностите и устава и осъществяването на обещанията пред бъдещите генерации, съобщи тя.

Муита напомни четирите закани, които заплашват напредъка през 21 век, маркирани от генералния секретар на Организация на обединените нации - унищожителните спорове, утежняването на климатичната рецесия, увеличаващите се неравенства, тъмната страна на цифровия свят. Тези четири закани слагат в риск всеки аспект на общото ни бъдеще, само че в този момент има и нова - пандемията Covid-19, която демонстрира какъв брой нежен е светът, разяснява Джейн Муита. Пандемията е покруса, само че и възможост да се оправим с климатичната рецесия и всевъзможни типове неравенства, още веднъж да изградим света по по-различен и по-добър метод, уточни тя и добави, че световните закани изискват и дават опция за ново единение и взаимност.

След церемонията в Министерство на външните работи беше валидирана юбилейна пощенска марка, отдадена на 75 година от основаването на Организация на обединените нации и 65 година от участието на България в организацията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР